Les mascaretes estan desapareixent dels hospitals arran dels casos de coronavirus. El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha qualificat d’increïble i “absolutament irracional” aquest fet. “És quan la por ens converteix en animals insolidaris”, ha explicat Padrós en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’.

 

Va ser el mateix Padrós qui dijous passat va donar l’alerta a través de Twitter de la desaparició de mascaretes.  En el tuit, assegurava que el quiròfan d’un “important hospital públic” havia estat a punt d’aturar l’activitat perquè les mascaretes havien desaparegut, i ho atribuïa a “comportaments inadmissibles per part dels professionals”. Padrós diu que en aquell moment li va semblar adequat com a president del Col·legi de Metges cridar l’atenció dels professionals sanitaris a “actuar amb prudència”.

En aquest fil de Twitter, altres usuaris també alerten que la mateixa situació es repeteix en altres hospitals de Barcelona i de l’àrea metropolitana, i que en alguns centres les mascaretes estan tancades amb clau. Padrós ha explicat a betevé que aquesta desaparició no és un cas aïllat de Catalunya, sinó que també ha passat en altres centres de l’estat espanyol, i també d’Europa. Fa uns dies la por de ser contagiat per la malaltia també va provocar que les farmàcies esgotessin les existències de mascaretes, i a internet el preu d’aquest producte es va disparar.

Les mascaretes no protegeixen del coronavirus

Padrós recorda que les mascaretes no protegeixen als ciutadans del coronavirus, sinó que només serveixen per evitar que els qui ja tenen la malaltia la puguin contagiar a tercers. “No tenen cap sentit per a la població en general”, assegura.

Padrós insisteix que les mesures més eficaces són les higièniques, com rentar-se bé les mans, és a dir, les que ja s’apliquen en els casos de grip. També recorda que encara som en plena epidèmia de la grip i que els centres sanitaris estan molt saturats. Per això, demana que la ciutadania faci un “ús responsable” d’aquests serveis. De fet, Salut ha canviat recentment el protocol i atendrà a casa els casos sospitosos de coronavirus.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa a Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona: