Candidats a la Sindicatura de Greuges de Barcelona

Aquest dilluns s’inicia el procés per escollir el síndic de greuges de la ciutat. Fins al 19 de maig, la ciutadania podrà donar suport a través del web de Participació Ciutadana a una de les vuit persones que opten al càrrec. Són el professor de dret a la UB David Bondia; el defensor dels drets LGTBI Ricard de la Rosa; l’exportaveu del sindicat USTEC Rosa Cañadell; el president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica, Jordi Giró; la professora d’Urbanisme de la UPC Zaida Muixí; l’educador social Rafel López; l’activista estudiantil i de la lluita feminista Isabel Alonso, i l’exregidor del PSC Ramon Nicolau.

Serà la segona vegada que la ciutadania pot intervenir en aquesta elecció i fer arribar la seva opinió als grups polítics que, en última instància, seran els encarregats de triar el successor de la síndica actual, Maria Assumpció Vilà, que ja es va acomiadar del ple aquest mes de març. L’elecció definitiva està prevista ple del mes de juliol. Com es va fer en la darrera ocasió, està previst que se celebri un debat públic entre els vuit candidats amb la col·laboració de betevé.

Per participar en el procés i donar suport a una candidatura cal estar empadronat a la ciutat i registrar-se al web Decidim.Barcelona. També s’habilitarà un formulari perquè les entitats registrades al Fitxer General d’Entitats Ciutadanes puguin donar suport a una de les candidatures.