La tranquil·litat i les vistes de Can Carelleu són, per a molts, motius més que suficients per viure-hi. Ara bé, el barri té alguns inconvenients. El més evident: el fort pendent. "Como ya somos mayores y las piernas no las tenemos buenas... Pues siempre hay arenilla y a la que pise usted la arenilla resbala y porrascazo que te crío." Per evitar les pujades, molts veïns opten pel bus del barri. Aquí, també hi trobem demandes: "Posar més autobusos de barri perquè passen cada 20 minuts i si se t'escapa és un drama." Un drama que molts eviten fent ús del cotxe privat. "Deixen el cotxe on volen, no entenen que hi hagi portes de veïns. En aquest sentit hi ha molt de caos." "Una altra de les característiques de Can Carelleu, com molts barris de muntanya, és l'escassedat de comerços. També de bars i restaurants. De fet, només n'hi ha un parell en tot el barri." "A l'altra punta de la ciutat, al barri de Torre Baró a Nou Barris, comparteixen alguns dels inconvenients de viure a la muntanya però la principal preocupació és la seguretat" "En una semana han robado nueve casas por esta zona. Tienen que pasar más veces la policia y sobretodo por la noche." La manca de comerços i serveis és també un handicap al barri. "Nos faltan marquesinas, nos faltan comercios, nos faltan parques, es que es una lista muy larga." Una de les reivindicacions més antigues és la manca de transport públic, tot i que la incorporació de noves línies de bus n'ha suavitzat el problema.

Els veïns aprecien les vistes i la tranquil·litat de Can Caralleu però el fort pendent dels carrers genera inconvenients, sobretot per a les persones grans. Molts eviten les pujades amb transport privat o l’autobús de barri, que per a alguns té una freqüència massa llarga: “Passen cada 20 minuts i si se t’escapa és un drama”, afirma una veïna.

En el cas de Torre Baró, la manca de transport públic és una de les revindicacions veïnals més antigues, tot i que recentment s’han incorporat noves línies d’autobús i el problema s’ha rebaixat. L’altra gran problemàtica és la seguretat. Segons alguns veïns, en la darrera setmana s’han detectat nou robatoris a la zona i, per això, reclamen més presència policial, sobretot durant la nit. Precisament, per fer visibles aquestes problemàtiques i gestionar-les de manera conjunta, aquest dijous han reclamat una autoritat municipal específica per fer-hi front.

Paral·lelament, aquests barris també estan units en una altra guerra, la de preservar el Parc Natural de Collserola: volen que les demandes dels veïns s’equilibrin amb els interessos comuns de la muntanya. Per això, el grup de treball d’aquesta zona treballa per redactar un nou pla especial de protecció, més exigent amb l’entorn natural, per aturar el creixement urbanístic al parc.