ALBERTO BREDA, cap de l'equip de Trasplantament Renal Fundació Puigvert "Menor dolor, disminución de la estancia hospitalaria y mejor resultado cosmético que en casos como el de una mujer joven sí que son importantes."

Es tracta d’una tècnica pionera que redueix el dolor i la medicació necessàries en un trasplantament d’aquest tipus. El motiu és que la intervenció feta amb robot és menys invasiva i permet que el pacient es recuperi més ràpid, ja que requereix menys transfusions de sang i provoca menys dolor en el postoperatori. La tècnica s’ha aplicat amb un robot ja existent, el model Da Vinci, que és molt precís perquè elimina la tremolor de la mà del cirurgià i les complicacions.

Un altre avantatge és que la incisió de la intervenció, que es fa pel melic, és més petita. El tall es realitza al voltant del melic i és de cinc centímetres, mentre que en una operació ordinària seria d’entre 15 i 20. El temps de la cirurgia és el mateix que en una operació normal, però la recuperació és força més ràpida. La pacient va ser operada el dia 9 de juliol i serà donada d’alta aquest divendres. Han estat necessaris dos quiròfans i dos equips mèdics. La donació en viu requereix fer-se amb la tècnica robòtica, que en aquest cas ha pilotat l’uròleg, mentre un altre cirurgià comprovava el procediment al costat de la pacient.