Taules de terrassa a tocar d'un parc infantil a Pla de Palau. Això, denuncia aquesta mare, posa en perill la integritat dels infants. "Les criaturetes agafaven les copes, agafaven els plats, i hi havia perill. Hem parlat amb els restauradors i no les treuen i fins i tot qüestionen si som bones mares." Segons aquesta veïna de Ciutat Vella els responsables del bar treuen i posen taules a la terrassa en funció de la demanda i obstaculitzen aquest pas. Un altre exemple que la convivència de terrasses i veïns no és sempre fàcil la trobem a l'avinguda de Vallcarca. Aquest vetllador tapa la sortida dels que baixen de l'autobús. "Un dels carrers on les terrasses generen més problemes de convivència amb els veïns és el d'Enric Granados. Fins i tot es va crear una plataforma, 'SOS Enric Granados', que denuncia la sobreocupació de l'espai públic al carrer." En alguns trams les terrasses han engolit, literalment, els bancs. "Fatal, fatal, clar, per això no ens hem assegut allà perquè quedàvem molt estrets. No pensen en els que anem a peu." També els horaris són, per alguns, un problema. "Si vuelvo a casa a las 12 de la noche y están todavía tomando copas en la calle me parece un poco demasiado." Per a les persones amb discapacitat visual, segons explica l'Associació Discapacitat Visual Catalunya, les terrasses a tocar de façana són un inconvenient perquè, sovint, es guien amb les parets dels edificis. DANIEL RUBIO, Discapacitat Visual Catalunya: "I és clar, en topar-se amb un bar que té les cadires pel mig, primer es poden entrebancar i després perden la referència i no saben ben bé en quin punt es troben". És per això que aplaudeixen la nova normativa que prohibeix adossar les taules a la paret.

També hi ha qui es queixa que alguns responsables de restaurants i bars posen més taules a la terrassa de les que disposen llicència. Un exemple el trobem a Pla de Palau on, segons ha denunciat a BTV una veïna, el restaurant Sagàs posa taules de més a la terrassa i les fa arribar a tocar del parc infantil de la plaça. Això, assegura, “posa en perill els nens que hi juguen perquè poden agafar copes i plats i prendre mal”.

Un altre exemple que la convivència de terrasses i veïns no és sempre fàcil la trobem a l’avinguda de Vallcarca, a tocar de la plaça de Lesseps. La parada de l’autobús 27 està situada a pocs metres d’una terrassa de manera que quan el bus s’atura, una de les portes de sortida del vehicle queda obstruïda pel vetllador. Un inconvenient, segons alguns usuaris, pels que van carregats o porten un cotxet de nadó.

Per a les persones amb discapacitat visual, segons explica l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, les terrasses a tocar de façana són un inconvenient perquè les persones invidents sovint es guien amb les parets dels edificis. Per això consideren positiva la nova normativa de terrasses que prohibeix adossar-les a les parets dels edificis.