"El contrast de la cansalada amb la col, i el trinxat està molt suau. Molt agradable. Està al seu punt. Ni molt fort ni molt dolç, està molt bé. No m'importaria prendre'n una mica més." "Farem degustació a tres establiments diferents i valorarem amb una puntuació de u, dos i tres segons ens hagi agradat." "Bua, és boníssim, és molt bo! El preu i tot és molt bo." "És una oportunitat de provar coses que normalment no proves i està molt bé. Fas una mica de pinya quan vens amb els amics."

La ruta, que valora les millors tapes de la ciutat, coincideix enguany amb el Mobile World Congress i pretén ser una iniciativa per donar suport als establiments de restauració de la ciutat a través de la cultura de les tapes. L’èxit d’anteriors edicions ha animat 25 establiments més a sumar-se a la ruta, que enguany preveu superar les 57.000 tapes servides en l’edició passada. Amb l’ampliació d’establiments “De Tapes per Barcelona” oferirà una oferta més àmplia i variada, amb tapes de tot tipus: des de la més tradicional a creacions d’avantguarda.

Del 21 de febrer al 3 de març, els 66 establiments competiran per guanyar el premi a la millor tapa a través d’un concurs.

El jurat del concurs premiarà tres categories. D’una banda, la Tapa Gremi de Restauració, escollida en funció de la seva elaboració, originalitat i creativitat per un jurat format per professionals de la restauració; d’altra banda, la Tapa Estrella Damm, que reconeixerà aquella que millor maridi amb la cervesa o bé que la inclogui com a ingredient, i finalment, la tercera categoria premia la Tapa Popular, seleccionada amb les votacions dels mateixos consumidors als establiments o per mitjà de les xarxes socials i de les aplicacions gratuïtes Gastronofera i Loodic.

També se celebrarà un concurs de fotos a través d’Instagram, amb la ciutat de Barcelona i les tapes com a motiu principal #tapaBCN.