El festival Pride Barcelona ha decidit prohibir la participació de Ciutadans en la manifestació que tindrà lloc dissabte, 29 de juny. L’organització ha argumentat en un comunicat que la majoria d’entitats han denegat la participació del partit taronja després d’haver detectat “incompliments” en el compromís de “no pactar amb partits que vulnerin els drets LGTBI” que diverses formacions van signar el 13 de juny passat, com a “requisit indispensable” per participar a la manifestació.

Pride Barcelona va advertir el partit de Rivera que estava mantenint una activitat de “vigilància activa” sobre el compliment del pacte i aquest dimecres a la tarda la majoria de les entitats han decidit en una votació vetar-hi la presència de Ciutadans.

Cs creu que l’organització ha cedit a “les pressions polítiques”

El partit taronja ha respost a la decisió en un altre comunicat en què lamenta que el Pride Barcelona ha “cedit a les pressions polítiques” i considera que el veto és una “discriminació” per als votants de Ciutadans. Argumenta que el partit defensa “la llibertat, la igualtat i la diversitat” de tots els ciutadans i que és el que “més propostes ha presentat al Parlament de Catalunya” a favor del col·lectiu LGTBI i el desplegament de la Llei 11/2014 de drets LGTBI.

La formació finalitza el comunicat demanant a l’organització del festival que “recapaciti i rectifiqui” tenint en compte que la manifestació “ha d’estar oberta a tots els partits polítics i persones que defensen els drets LGTBI.