Les filtracions des de la plaça dels Porxos a l’aparcament subterrani han precipitat la reforma de l’espai. Una actuació que, d’altra banda, i segons expliquen els veïns, és molt necessària. S’ha de refer la coberta i tornar a urbanitzar la plaça. L’Ajuntament ja va fer un procés participatiu durant el mandat municipal anterior. I ara els representants veïnals de la zona estan en espera de tenir un retorn amb el projecte i de poder dir-hi també la seva.

La plaça dels Porxos, espai de trobada

La plaça dels Porxos, a Sant Martí de Provençals, és un punt de trobada que el veïnat va aconseguir després d’una lluita històrica i que es va inaugurar l’any 1994.  Ara que s’ha de reformar, els veïns volen que l’actuació serveixi també per millorar-ne l’accessibilitat, la seguretat i la convivència.

Per exemple, demanen que s’eliminin els graons de l’accés per la Gran Via, es millori la visibilitat d’algunes cantonades i es faciliti la sortida i l’entrada dels alumnes a l’escola que hi ha a la plaça. De fet, així és com es va establir en el procés participatiu que es va dur a terme fa uns mesos. Per això, esperen que el projecte s’executi durant aquest mandat municipal.