És un dels elements estrella de la nova àrea de joc infantil a tocar de la platja del Poblenou, però fa dies que està tancat i no se’n pot fer ús. El tobogan gran que salva un dels desnivells amb talussos d’aquest parc està precintat perquè la sorra que l’envolta ha cedit. A banda, hi ha dos elements més de joc – una xarxa i uns troncs de fusta – que han quedat fora de servei. En total, l’Ajuntament de Barcelona ha precintat mig parc, anomenat com a platgeta del Poblenou.

Segons expliquen algunes de les famílies usuàries a betevé, només quatre dies després de la inauguració de l’àrea, bona part de les xarxes que retenien la terra al voltant i sota el tobogan es van desenganxar perquè la canalla s’hi enfilava per pujar el talús. Les pluges i els efectes de la borrasca Nelson han acabat de desprendre bona part de la terra fins al punt de deixar a la vista el ciment que envolta l’ancoratge del tobogan.

parc precintat poblenou
S’obre el macroconjunt de gronxadors a la platgeta del Poblenou, nova àrea de joc accessible
L’àrea infantil està situada al final de la rambla del Poblenou i recrea un paisatge de dunes de cautxú

Els treballs de millora, a partir de dimecres

L’Ajuntament ja va precintar el tobogan fa dues setmanes, i posteriorment s’hi ha afegit un tancament amb fustes per evitar que els infants s’hi puguin llançar. Un cartell informatiu avisa que aquest espai romandrà tancat a partir d’aquest dimarts, 2 d’abril, pels treballs de millora que s’han de dur a terme a la zona.

Les tasques començaran aquest dimecres, 3 d’abril, i segons ha pogut saber betevé, consistiran a posar formigó i cautxú a terra per evitar el despreniment de la sorra. Això, després de comprovar que el sistema actual no ha funcionat.

Molts usuaris no entenen com s’ha pogut fer malbé aquest talús en tant poc temps. “Van trigar un temps a fer-ho i ara no ha aguantat ni una setmana“, comenta una de les veïnes. Malgrat això, bona part de les famílies està contenta amb l’àrea de jocs i espera que la reparació del talús i tobogan arribi ràpid.

Una de les superàrees de joc infantil de la ciutat

L’espai, situat al passeig de Calvell i batejat com la platgeta del Poblenou, és una de les superàrees de joc infantil previstes a Barcelona i disposa de propostes de joc inclusiu. El parc recrea un paisatge de dunes de cautxú amb tobogans i muntanyetes per escalar-hi.

Però el que la diferencia d’altres és que acull un dels conjunts de gronxadors més grans de Barcelona. L’obertura de la nova àrea de jocs el dissabte 16 de març va tenir una gran assistència de públic.