L’accident al Port de Barcelona ha deixat imatges espectaculars. Els estibadors del Port de Barcelona, a través del seu compte de Twitter, han fet públic un vídeo del moment del xoc entre un vaixell i una grua al port a les 8 h.

En roda de premsa, els responsables del port han explicat que el vaixell, un ferri que transportava 414 persones, la majoria transportistes, provenia de Gènova, feia Escala a Barcelona i s’havia de dirigir a Tànger.

En el moment d’entrar al port i degudes les condicions adverses del temps, especialment el vent, s’ha considerat que calia l’ajuda de dos remolcadors per amarrar-lo. Per tenir l’assistència dels remolcadors era necessari, expliquen els responsables del Port de Barcelona, tornar a sortir a mar obert. És en aquest punt on s’ha produït el xoc.

Tot i  l’espectacularitat de l’accident, no s’ha de lamentar cap ferit. El xoc s’ha produït exactament a les 7.59 h al Moll Sud, a la terminal de càrrega d’APM i a conseqüència del xoc ha caigut una grua de grans dimensions sobre uns contenidors que contenidors de material químic i corrosiu.

En les imatges compartides per @PortuariosCNT es pot veure com el buc Excellent, de la companyia GNV (Grandi Navi Veloci), xoca amb una grua del moll mentre els treballadors que són allà corren per evitar que els caigui a sobre.