L’Ajuntament ha ordenat aquest divendres l’aturada d’unes obres que pretenien convertir un local de la Bordeta en pisos “rusc”. La Guàrdia Urbana s’ha presentat al número 114 del carrer de la Constitució, i ha paralitzat els treballs que s’estaven desenvolupant perquè no disposaven del permís adequat. Durant la inspecció, els promotors han reconegut que s’estaven habilitant petits habitacles residencials.

Segons el govern municipal, els serveis tècnics havien detectat que els responsables d’aquests pisos “rusc” estaven canviant la distribució del local i només disposaven d’un assabentat d’obres. Aquest document, expliquen, no dona cobertura a aquest tipus d’intervencions, si no que es requereix un comunicat d’obres o una llicència d’obra major, uns permisos que no s’havien tramitat.

Els serveis d’inspecció del districte de Sants-Montjuïc tramitaran l’expedient de cessament de les obres. En cas que no s’acati, es procedirà al precintament.

Els promotors es defensen

De la seva banda, des de l’empresa Haibu 4.0, promotora dels pisos “rusc”, asseguren que el problema és que l’Ajuntament de Barcelona no disposa actualment d’un tipus de llicència per l’activitat que volen desenvolupar. Per aquest motiu, diuen que resoldran els tràmits necessaris per continuar les obres i, un cop acabades, demanaran la llicència corresponent per posar en marxa el projecte dels pisos rusc.