La majoria de grups de l’oposició considera que els resultats de l’Enquesta de serveis municipals 2018 constata “el fracàs” del govern d’Ada Colau en polítiques d’habitatge i seguretat. L’enquesta assenyala que l’accés a l’habitatge és, per primer cop, el principal problema de la ciutat, mentre que la inseguretat és la primera preocupació als barris i s’imposa en sis dels 10 districtes. Per això, l’oposició creu que Colau és al darrere dels problemes dels barcelonins.

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha apuntat que “l’enquesta denota dos dels grans fracassos de la gestió de Colau”. Munté ha recordat que l’alcaldessa va fer bandera de l’habitatge durant la campanya electoral, i que l’enquesta fa palesa “la frustració” dels barcelonins en aquest àmbit. Pel que fa a la inseguretat, la candidata del PDeCAT ha recriminat a Colau “falta d’autoritat” per fer de Barcelona “una ciutat endreçada”.

En un comunicat, Carina Mejías (Cs) ha dit que l’Enquesta de serveis municipals evidencia “el deteriorament de Barcelona” i “el fracàs de la gestió d’Ada Colau”. Per Mejías, amb les dades a la mà, els barcelonins suspenen Colau en habitatge i seguretat.

El líder socialista Jaume Collboni ha criticat en un comunicat “el triomfalisme” del govern municipal amb l’enquesta, ja que la preocupació per l’habitatge “és la constatació del fracàs de Colau” en aquesta matèria. Pel que fa a la seguretat, Collboni creu que l’alcaldessa “ha girat l’esquena al problema”.

També en un comunicat, Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que els resultats de l’enquesta confirmen que “Colau és el principal problema de Barcelona”. El líder popular ha assenyalat que si l’habitatge és el problema principal és perquè l’alcaldessa no compleix amb la seva obligació de fer pisos socials.