Per primer cop els centres de formació professional públics de Barcelona es coordinen per fer les jornades de portes obertes aquest mes de març amb un calendari i estratègia conjunts. Aquestes visites permeten conèixer de prop com funcionen els centres, veure’ls per dins i decidir quins estudis escollir un cop arrenqui la presentació de sol·licituds. Tot seguit t’expliquem tot el que has de saber sobre les portes obertes de la formació professional del 2023, amb les dates i el funcionament perquè no te’n perdis res.

Portes obertes FP 2023: quan són?

Les visites presencials es faran entre el 20 i el 31 de març als 33 centres educatius públics que ofereixen formació professional a la ciutat. Un cop visitats els centres, la preinscripció varia depenent dels estudis, però es fa al llarg de l’abril. En el cas dels centres privats, cal consultar quan i com són les visites.

On puc trobar la informació de les portes obertes?

Els horaris i format de les visites és poden consultar al web Fp.edubcn.cat, que s’estrena aquest any i que recull tota l’oferta de Barcelona. Hi ha un cercador que permet buscar per estudis, àmbits i paraules clau.

Com i quan es farà la preinscripció d’FP?

La preinscripció i la matrícula de l’alumnat per als diferents tipus d’ensenyaments professionals tenen dates i característiques pròpies. El procés de preinscripció s’inicia a partir del mes abril i enguany la matrícula s’ha avançat i es podrà fer, en alguns casos, al juny.

Grau bàsic de formació professional

  • presentació de sol·licituds de preinscripció: del 16 al 25 de maig
  • matrícula: del 15 al 21 de juny

Cicles de formació professional de grau mitjà

  • presentació de sol·licituds: del 12 al 18 d’abril del 2023 per als alumnes amb continuïtat d’escolarització i del 9 al 15 de maig per a la resta de l’alumnat
  • matrícula: del 3 al 7 de juliol del 2023 per a tothom

Cicles d’arts plàstiques i disseny de grau mitjà

  • presentació de sol·licituds: del 12 al 18 d’abril i del 9 al 15 de maig
  • matrícula: del 30 de juny al 7 de juliol

Cicles de formació professional i d’arts plàstiques i disseny de grau superior

  • presentació de sol·licituds: del 26 de maig a l’1 de juny
  • matrícula: del 19 al 24 de juliol

Més tràmits, a l’oficina de l’FP

El curs passat es va posar en marxa l’Oficina d’Accés a la Formació Professional (c. Rosselló, 87-89) com a reforç de l’orientació acadèmica i professional. S’hi poden realitzar consultes i tràmits referents a la preinscripció i la matrícula, beques i homologació de títols i obtenir informació sobre l’oferta d’estudis en ensenyaments postobligatoris.