numero desempat 2023 2024 escoles instituts

El Departament d’Educació ja ha fet pública una de les dates més importants dins el procés de preinscripció escolar 2023-2024. El dimarts 9 de maig es farà el sorteig del número de desempat per aconseguir una plaça a les escoles i instituts. Es tracta d’un dia destacat que les famílies han de tenir apuntada a l’agenda.

Tot seguit t’expliquem com funciona el número de desempat perquè no et perdis res del sistema.

Com funciona el número de desempat 2023-24?

A l’hora de fer la preinscripció en línia per accedir a I3 o començar a 1r d’ESO, cada sol·licitud rep un número aleatori. Aquesta xifra és la que es fa servir per ordenar les preinscripcions que tenen el mateix nombre de punts. Cal tenir en compte que el nombre de places a cada centre educatiu és limitat.

A la ciutat de Barcelona, és molt habitual que el nombre de peticions superi el d’alumnes que cada centre pot acollir. I aquí és on el sorteig és important perquè, a partir d’aquesta xifra s’ordenen les preinscripcions i es van assignant les places.

El sorteig de desempat, en directe, al web de betevé

Aquest sorteig es farà a les 11 h als serveis centrals del Departament d’Educació. Tot i que no és obert al públic, podreu conèixer el número en directe a través del web de betevé. Penjarem el resultat tan aviat com el comuniquin i podreu consultar quins són els següents passos a seguir!