contenidor cremant al Poblenou l'any 2019
contenidor cremant al Poblenou l'any 2019

La Guàrdia Urbana ha detingut aquest diumenge un home de 32 anys acusat de cremar tres contenidors al barri del Poblenou el 6 de gener. Aquell dia, el cos policial va rebre l’avís d’un incendi en un contenidor al número 13 del passeig de Calvell. El foc va ser extingit i un testimoni va poder donar una descripció detallada del presumpte autor de l’incendi.

Poca estona més tard, mentre els agents feien la recerca de l’autor, van rebre l’avís d’un nou incendi al mateix carrer, en aquest cas al número 23. El foc afectava un contenidor i un turisme. També van rebre un avís d’un altre foc al carrer de Perelló. En total, en una sola tarda hi va haver tres focs en tres punts diferents del Poblenou, però no es va poder localitzar l’autor.

No ha estat fins aquest diumenge a la tarda quan el mateix testimoni del primer incendi va avisar que el presumpte autor dels focs es trobava a l’entorn del carrer de l’Arquitecte Sert amb el carrer de Salvador Espriu. En aquell moment, agents de la Guàrdia Urbana el van localitzar i detenir acusat d’un delicte de danys.

Es dona el cas que el dijous 7 de gener la Guàrdia Urbana havia detingut un altre home per cremar una dotzena de contenidors el dia de Reis. A més, al barri del Poblenou els veïns també van denunciar un episodi de crema de contenidors diaris el gener del 2019.