El vestíbul de l’estació de metro de la Sagrera ha estat aquest divendres escenari d’una actuació polèmica per part del personal de seguretat privada. Els fets han passat poc abans de les 14 h, quan, segons testimonis consultats per betevé, els usuaris que es trobaven en aquest punt han vist com dos agents de seguretat llançaven a terra un venedor ambulant d’ametlles garapinyades i li intentaven posar les manilles.

La persona afectada, explica el Carlos, és “coneguda per les persones que freqüentem aquesta estació de metro” i, afegeix, només “es busca la vida, mai ha mostrat cap actitud violenta”. De fet, comenta que la desena de persones que eren allà en aquell moment s’han quedat sobtades en veure com els agents llançaven a terra de forma “violenta” i “desproporcionada” el venedor i li tiraven el producte a terra. Tot i que desconeixen el que havia succeït abans de l’actuació. En un vídeo que ha compartit aquest testimoni a través de les xarxes socials, es pot veure l’home, ja estès a terra, i com els agents impedeixen que s’aixequi mentre intenten posar-li les manilles. Mentrestant, desenes de persones els recriminen els fets i d’altres graven l’escena.

Segons TMB, es tracta d’una actuació habitual. Expliquen que el personal de seguretat ha demanat el permís de l’activitat a l’home i, en no facilitar-lo, l’han retingut fins que ha arribat la Guàrdia Urbana. Confirmen que el venedor ambulant “no ha oposat resistència”.

Altres actuacions polèmiques

Aquesta però no és l’única actuació per part de personal de seguretat del transport públic que ha generat polèmica durant els últims mesos. L’octubre del 2021, un vigilant va agredir una dona a l’estació de Sants. L’agressor va ser expulsat del servei després de colpejar diverses vegades i clavar una puntada de peu a una noia quan ja estava sent reduïda a terra.