Concentració contra el desallotjament de la Casa Àfrica del Poblenou

Diversos moviments socials han exigit aquest divendres “una sortida d’habitatge” per a la trentena de persones desallotjades de la Casa Àfrica de Barcelona dimecres. Denuncien que el dispositiu policial va ser “violent i desproporcionat” i carreguen contra les institucions per la “manca de previsió”.

En un comunicat difós a les xarxes socials, destaquen sobretot l’actitud de l’Escola d’Hoteleria i Turisme (CETT), propietària de la finca, que no va mostrar una voluntat de “diàleg” tot i ser una institució “suposadament educativa” que amaga una “única voluntat de negoci i explotació”.

Pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, en critiquen la “desídia” i “deixadesa de funcions” a l’hora de trobar alternatives per al projecte. De fet, al programa ‘bàsics’, de betevé, l’organització Resistim al Gòtic va explicar que havien proposat al consistori allotjar els desocupats al recinte de Fira de Barcelona, on actualment s’acullen els refugiats d’Ucraïna, però s’hi va negar.

Desallotjada la Casa Àfrica de Barcelona amb un gran desplegament policial al Gòtic

La petició de les entitats socials inclou un sistema d’acollida que inclogui “totes les persones refugiades” i insta el consistori a “accelerar una solució digna”. També reclamen a la Generalitat “la fi dels dispositius policials desproporcionats destinats a vulnerar els drets més bàsics de les persones.

Finalment, el comunicat demana una posició pública de la Universitat de Barcelona “sobre l’actitud i l’actuació del seu centre adscrit, el CETT-UB”. “Una institució pública com la universitat no pot restar aliena a una actuació
com aquesta, en contra dels drets humans més bàsics”, conclou l’escrit.