Diverses incidències aquest dimarts per la intensa pluja que ha descarregat sobre la ciutat a partir de les nou. El barri on més ha plogut és a Gràcia, on han caigut 40 litres per metre quadrat en només dues hores. A molts carrers de la ciutat l’aigua baixava com si fos un riu i molts barcelonins s’han hagut d’esperar a casa o bé dins el cotxe per poder sortir, com ara el carrer de Muntaner.

La pluja, que a primera hora del matí ha caigut amb força, també ha col·lapsat els accessos a la ciutat, especialment les rondes i l’A-2.

Des de dos quarts de set del matí, el telèfon d’Emergències ha rebut 52 trucades, 20 de les quals des de la ciutat de Barcelona per diverses incidències.

Una de les inundacions s’han produït en un aparcament del carrer de la Mare de Déu del Coll, a Vallcarca. No és inusual. Els seus usuaris saben que cada cop que cau una precipitació important a la ciutat es trobaran amb el vehicle envoltat d’aigua.

Filtracions d’aigua als mercats de Sant Antoni i Hostafrancs

La pluja ha tornat a provocar filtracions d’aigua a les parades dels encants del Mercat de Sant Antoni. Les parades del perímetre del mercat avui no tenen obert però els botiguers s’hi han apropat per comprovar com està el gènere. No és una situació nova. Des de la inauguració del nou mercat, cada cop que plou amb força a les ciutat es filtra aigua a les parades. La direcció del mercat ho atribueix a uns elements ornamentals de la façana que faciliten la ventilació del mercat. Com a precaució els paradistes ho tapen tot amb plàstics sempre que hi ha previsió de pluja.

També s’ha tornat a filtrar l’aigua al Mercat d’Hostrafrancs per tercera vegada en només un mes. L’aigua de la pluja ha tornat a entrar en algunes de les parades. Durant la tempesta del 17 d’agost va caure una part del sostre i també van tenir problemes amb els aiguats del 6 de setembre.