(ACN/Redacció)

El Jutjat de Primera instància de Gant (Bèlgica) ha decidit aquest dilluns rebutjar l’euroordre d’extradició contra el raper mallorquí Josep Miquel Arenes, conegut amb el nom artístic de Valtònyc. El jutge creu que es tracta d’un cas de llibertat d’expressió i s’ha negat d’aquesta manera a entregar el cantant a la justícia espanyola, que li reclama una pena de tres anys i mig de presó per tres delictes: enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i va publicar a internet.

La fiscalia belga recorre la decisió

El jutge ja en va descartar a l’agost l’extradició automàtica per terrorisme, que l’Audiència Nacional havia comunicat a l’euroordre. La fiscalia belga ja ha reaccionat i ha recorregut la decisió que ha anunciat aquest dilluns el jutge de Gant. Valtònyc va marxar a Bèlgica el maig passat per evitar entrar a la presó.

Colau aplaudeix la decisió

Després que la justícia belga hagi fet pública la resolució, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha publicat al seu compte de Twitter que era “previsible i de sentit comú”. Colau ha advertit a la cúpula judicial espanyola que “hauria de revisar què està passant abans que el desprestigi de la institució sigui irreparable”.

L’abril passat Valtònyc -juntament amb Pablo Hasel- va actuar a l’antiga presó la Model per fer un crit a la llibertat d’expressió. L’acte es va convocar després de l’embat judicial contra les lletres del raper mallorquí i les de Hasel.