La plataforma Salvem el Camp de la Creu demana que es preservin les façanes de l’emblemàtica caseta de color grana de la plaça del Carme i el carrer de Morales. La dona de 87 anys que hi viu es traslladarà aquest divendres al nou pis després d’una llarga espera. En aquest sentit, l’enderroc estava previst de manera imminent un cop marxés el darrer veí però, finalment, no serà així. Fonts municipals han explicat que primer s’havia de fer una reunió amb el veïnat, una trobada que no es pot convocar fins que no hi hagi un nou govern.

La demolició està prevista en el marc del projecte de reforma de la Colònia Castells i fa setmanes que s’anuncia. La caseta, a més, es troba envoltada de tanques. Salvem el Camp de la Creu considera, però, que mantenint-ne les façanes es preservaria la fesomia de la plaça, presidida per una històrica font restaurada recentment.

La Carmeta, davant la seva casa, que s’enderrocarà aviat

En les darreres hores han aparegut piulades a les xarxes socials per reivindicar la importància de conservar elements que formen la història de la barriada del Camp de la Creu. És el cas, també, del cap de moltó del carrer del Montnegre, finalment indultat.

La plataforma demana al districte de les Corts que faci una altra avaluació per salvar tot allò de valor que es pugui, abans no sigui massa tard. Segons fonts de l’Ajuntament, el consistori té previst posar fi a les tasques d’enderroc el proper mes de novembre.