El pavelló provisional de la Bederrida, a les Corts, no entrarà en funcionament fins al proper mes d’agost a causa d’un retard en l’adjudicació de les obres de construcció. Aquest equipament havia de donar servei als clubs i entitats que acull el pavelló de L’Illa, tancat des del passat 15 de maig per unes obres d’ampliació que duraran dos anys.

Cinc casals d’estiu han hagut de buscar espais alternatius

Fins a cinc casals d’estiu que s’havien de fer al pavelló de la Bederrida han hagut de buscar espais alternatius, amb suport del districte. El campus Olímpia i quatre activitats més es reubicaran, entre d’altres, al pavelló de la UPC i les pistes del carrer d’Arístides Maillol. Segons explica David Escrivà, director del Club Joventut les Corts, han hagut de retallar el nombre de nois i noies que participaran en algunes d’aquestes activitats.

També ha generat força malestar el tancament del pavelló de L’Illa un mes abans del que estava previst, el 15 de maig, per fer-hi els treballs previs a l’obra. En el cas del Club Vòlei Barcelona, això ha comportat que hagin hagut de córrer per poder reorganitzar tot el final de temporada dels seus sis equips, mirant de trobar altres ubicacions i horaris. Celi Paterno, coordinadora de l’escola de vòlei Club Vòlei Barcelona explica que “organitzativament no està molt bé” i que espera poder organitzar la propera temporada amb més marge.

Dos concursos d’adjudicació de les obres

Segons fonts del districte de les Corts, les obres per aixecar el pavelló provisional de la Bederrida es retarden perquè el primer concurs d’adjudicació dels treballs va quedar desert i ha calgut fer-ne un segon. Amb tot asseguren que l’equipament estarà a temps per començar la temporada vinent plenament operatiu. August Rull, president del Club Joventut, espera que “aquesta vegada sí que es compleixin els terminis” per poder funcionar amb normalitat al setembre. Un miler d’esportistes de diversos clubs d’handbol, vòlei i bàsquet es veuran afectats per les obres d’ampliació del pavelló municipal l’Illa, que començaran oficialment el 23 de juny —un cop acabat el curs escolar— i que tindran una durada de dos anys.