Els joves de la Verneda i la Pau i Sant Martí de Provençals, organitzats en l’Assemblea de Joves Verneda 73, reclamen un espai per crear-hi un casal de joves des d’on poder oferir un oci alternatiu al que té, asseguren, el jovent del barri. Amb aquest objectiu, l’entitat organitzarà aquest divendres una tarda reivindicativa al Parc de Sant Martí —amb concerts, xerrades i un sopar— en què donarà a conèixer el projecte.

Alternativa a l’alcohol i les drogues

La voluntat final de la trobada és sumar esforços per reivindicar un local per a joves en aquests barris del districte de Sant Martí que pugui servir d’espai de trobada per als qui hi viuen. Segons fonts de l’assemblea, la idea és que els joves sentin “l’espai seu i puguin organitzar activitats que no impliquin un oci que estigui relacionat amb l’alcohol o les drogues“.

“Al barri, hi falten espais i cultura associativa”

Les mateixes fonts expliquen que el barri “és complicat i s’hi suma que no hi ha espais, falta cultura associativa i molts joves opten per quedar-se a casa” o anar als centres recreatius, “situats molt a prop dels instituts”. A més, asseguren que per fer determinades activitats associatives, com anar al cau, han de traslladar-se a altres barris, com el Clot.

Els joves reconeixen que ara mateix com a Assemblea de Joves Verneda 73 poden fer servir una sala del Casal de Barri la Verneda però asseguren que és insuficient per dur a terme un projecte més ambiciós que impliqui més veïnes.

Suport de l’Associació de Veïns de la Verneda Alta

La reivindicació té el suport de l’Associació de Veïns de la Verneda Alta. Albert Navarro afirma que, sempre que ho necessiten, els cedeixen l’espai de la seva associació, tot i que considera que “és necessari que tinguin un casal propi, autogestionat”, per afavorir que s’autorelacionin.