La plaça d’Hilari Salvadó, al barri de la Barceloneta, estrena nova imatge. La reurbanització té com a principal objectiu la millora de les condicions d’aquest espai públic, de prop de 2.000 metres quadrats, i aconseguir així que la zona sigui més utilitzada pels veïns.

Les obres, que van començar el desembre passat, han servit a més per fer més gran la plaça, ja que ha guanyat la part del carrer de l’Almirall Barceló que fins ara s’utilitzava com a zona de càrrega i descàrrega.

La nova imatge de la plaça ha comptat amb la participació dels veïns del barri i el col·lectiu d’alumnes de l’Escola Mediterrània, que han treballat conjuntament amb els tècnics municipals en la composició de l’espai.

La plaça d’Hilari Salvadó disposa de tres zones diferenciades

La plaça s’organitza en un espai dinàmic o polivalent, un espai de joc i un altre com a zona de repòs. La reurbanització, a més, inclou la pavimentació, la renovació de l’enllumenat urbà, enjardinar i plantar arbrat, la instal·lació de mobiliari urbà i la configuració d’una àrea de jocs infantils equipada. També s’ha implantant una plataforma única en tot l’àmbit d’actuació.

Els treballs també han servit per destacar a la plaça la figura d’Hilari Salvadó, el que va ser el darrer alcalde republicà de la ciutat.