Els models de llarg termini de la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) preveuen que aquesta primavera serà calorosa i seca.

El mes de març ja ha començat amb un ambient força càlid, que es preveu que es mantingui fins al dia 21, més o menys, quan no es descarta una petita davallada de les temperatures. Malgrat això, seguirem amb valors propers als 20ºC al migdia durant bona part de març. El dijous 20 de març a les 17.57 hores començarà la primavera de 2014.

Els models de la NOAA preveuen que abril i maig seguiran amb una tendència de temperatures per sobre de els habituals i amb menys pluges de les normals per a l’època de l’any. Per contra, també anuncien que, durant el juny i el juliol, hi haurà un ambient menys calorós del que s’espera per a aquests mesos i amb més possibilitat de pluges.

Els pronòstics que van fer per a l’hivern 2013-14 van ser força encertats a casa nostra, amb uns mesos de desembre, gener i febrer més càlids del normal i amb poques pluges. Malgrat tot, van fallar per a les comarques pirinenques, on l’hivern ha deixat grans quantitats de neu.