Ja toca pensar en el curs que ve. Des d’aquest dimarts es poden presentar sol·licituds per al segon cicle d’educació infantil, educació primària i ESO. El termini estarà obert fins al 21 de març. Per demanar plaça a les escoles bressol, caldrà fer els tràmits entre el 5 i el 16 de maig. Els alumnes que cursaran batxillerat o cicles formatius de grau mitjà el curs 2014-2015 s’hauran de preinscriure entre el 13 i el 23 de maig.

Tot i que cada etapa educativa té unes dates diferents en el calendari, els criteris de prioritats per valorar les sol·licituds són similars. Tenir germans ja inscrits al centre és el factor que dóna més punts, seguit per viure en l’àrea d’influència de l’escola o institut. La sol·licitud s’ha de presentar al centre educatiu que es prefereixi en primer lloc i fer constar alternatives per ordre de preferència.

De cara al curs 2014-2015, s’oferiran 6.084 places en centres educatius a la ciutat, 600 menys que l’any passat. El mapa escolar canviarà ja que es tancaran dues escoles públiques, Rosa dels Vents (la Sagrera) i Tresfonts (el Guinardó), i un institut, Pere Bosch i Gimpera (Vallcarca i Penitents). A més, se suprimiran 35 línies en col·legis concertats.