Era un dels principals interrogants del dia i Fèlix Millet l'ha resolt just en començar la seva declaració. 15 dies després que es trenqués el fèmur, l'expresident del Palau ha dit que l'efecte dels calmants fa que no sigui ell mateix. FÈLIX MILLET, acusat "Mentalmente estoy un poco tocado en el sentido de que no soy yo, voy muy medicado." Millet, doncs, ha respost només a les preguntes del seu advocat en un interrogatori que ha durat poc més de tres minuts. Temps suficient per negar que pressionés l'antiga cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament perquè el projecte de construir un hotel al costat del Palau tirés endavant. També ha negat que rebés cap comissió de l'empresari a qui van cedir l'edifici per fer-ho. FÈLIX MILLET, acusat "Yo lo que hice es lo que creo que hace un presidente de una institución: hablar con todos aquellos para que supieran lo que híbamos ha hacer y me expusieran sus problemas." Al contrari que Millet, Jordi Montull sí que ha respost a les preguntes del fiscal. Ho ha fet en un interrogatori exhaustiu que ha durat més de 4 hores. Montull també ha dit que no van cobrar cap comissió i que tampoc no van influir en els responsables polítics. JORDI MONTULL, acusat "Usted ejerció algún tipo de presión moral sobre algún funcionario o sobre algún político de esta ciudad para que dictara resoluciones injustas a favor de la Fundación del Palau? Ninguna, ninguna, caía por su propio peso y todo el mundo estuvo conforme." Al contrari del que sosté la fiscalia, Montull ha assegurat que tant l'Ajuntament com la Generalitat, sabien que el Palau no es quedaria l'hotel. La gestió se l'havia de quedar una empresa privada.

Millet ha negat el cobrament de comissions per adjudicar l’obra de l’hotel del Palau i s’ha defensat dient que no va fer “res que no hagués fet qualsevol president d’una institució”. També ha negat que el promotor de l’obra, Manuel Valderrama, li oferís diners a canvi de quedar-se amb la concessió, en contra de la versió del fiscal, que l’acusa de cobrar 900.000 euros de la constructora a mitges amb la seva mà dreta, Jordi Montull.

Prèviament a respondre a les preguntes de la defensa, l’acusat ha explicat al jutge que se sentia, “mentalment tocat” i que no volia contestar a les preguntes de l’acusació perquè “no sóc jo, vaig molt medicat”.

La jutgessa, però, ha assegurat que els informes mèdics avalen que es troba en perfectes condicions per declarar. La titular de la sala li ha recordat també que té dret a no contestar a les preguntes o fer-ho només a les parts que consideri. El fiscal de delictes urbanístics Antoni Pelegrí ha optat a llegir la llarga llista de preguntes que tenia preparades.

Montull nega pressions als polítics

A la tarda ha estat el torn de la declaració de la mà dreta de Millet, Jordi Montull. Ha negat que pressionés els polítics, ja que segons el seu punt de vista el projecte de l’hotel “queia pel seu propi pes i tothom hi va votar a favor”. Assegura que no va pressionar els càrrecs polítics sinó que es va “limitar a fer un seguiment”. L’interrogatori, que s’ha allargat més de quatre hores, ha estat directe, amb preguntes concretes que Montull ha respost amb evasives.

Una compareixença ajornada

La compareixença es va suspendre el 25 de febrer quan el processat es va trencar el fèmur. Millet va rebre l’alta de l’Hospital de Granollers dijous. Després d’ajornar-se dues vegades, Fèlix Millet ha arribat en cadira de rodes a l’Audiència de Barcelona pel cas de l’hotel del Palau. Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull, s’enfronten a més de 10 anys de presó per presumpte tràfic d’influències.

El judici va arrencar el 24 de febrer i ja llavors es va endarrerir la compareixença de Millet i Montull un dia més. La jutgessa va preferir fer coincidir en un mateix dia les declaracions de tots dos processats. L’endemà, però, les declaracions tampoc no es van poder fer perquè Millet es va fracturar el fèmur hores abans de la vista.

Dijous Fèlix Millet va rebre l’alta a l’Hospital de Granollers, on va ser operat, uns dies més tard del que preveia l’informe del metge forense. La presidenta del tribunal, Magdalena Jiménez, ja va advertir que l’acusat havia de comparèixer encara que no estigués recuperat del tot i, si cal, amb crosses o cadira de rodes, com ha estat el cas.