Un grup de veïns del Guinardó proposen que l’espai situat davant del Mercat del Guinardó s’anomeni plaça de l’U d’Octubre. De fet, ja hi ha una placa de cartró que hi van posar fa uns mesos. Diuen que a l’espai no hi ha equipaments i que posar-hi un nom no tindrà afectació per a cap veí. La plaça va ser un dels punts de votació del referèndum on van haver-hi càrregues policials i, per això, els impulsors de la iniciativa proposen aquest nom. Han presentat més de 1,300 signatures per portar la proposta al Districte Municipal d’Horta-Guinardó.

Plaça de l’U d’Octubre, al Guinardó

La iniciativa ciutadana proposa el nom d’U d’Octubre per l’espai situat just a l’entrada del mercat, encara sense nom.  Els impulsors expliquen que el referèndum ha estat la primera cosa important que ha passat a la plaça. Va ser l’estrena d’un espai afectat durant molt de temps per les obres de reforma del mercat. Dies després, es va convertir en un lloc de reivindicació.

Els veïns han lliurat al registre més de 1.300 signatures amb l’objectiu de portar la proposta al proper plenari del districte d’Horta-Guinardó. La idea és que, si els diferents partits polítics hi donen suport, ha de ser l’administració qui proposi el nou nom al Nomenclàtor.