(ACN) Ernest Maragall i Alfred Bosch, els predecessors de l’exconseller d’Acció Exterior Raül Romeva, s’han desplaçat fins a Madrid per donar-li suport el dia que declara davant del Tribunal Suprem en el marc del judici dels presos polítics. L’actual candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha lloat la trajectòria de Romeva al Parlament Europeu, de qui ha dit que era un dels millors eurodiputats i un exemple de “treball, coneixement i solvència”. “Avui l’escoltarem. Assistirem a la vergonya i la ignomínia del judici però ens sentirem orgullosos com la setmana passada amb Junqueras i Forn”, ha afirmat.

“Avui tots els eurodiputats saben que el que s’està jutjant és la seva dignitat democràtica”, ha afegit Maragall. Tot i que el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, “s’entesti” a negar la qüestió catalana, Maragall ha afirmat que la cambra europea ha d’estar atenta al que passa al Suprem.

Segons l’exconseller i candidat d’ERC a Barcelona, s’acusa Romeva per haver estat “coherent, responsable i actuar d’acord amb el seu compromís amb els electors”. I, en aquest context, ha considerat que l’Estat espanyol acabarà pagant un “cost molt alt” pel que qualifica de “barbaritat democràtica”. Un preu que, segons Maragall, pagarà “injustament” la ciutadania espanyola, que aposta majoritàriament per una solució dialogada al conflicte.