Els veïns del carrer de Minerva han començat una recollida de signatures per reclamar la pacificació de la via. De moment, ja en tenen 600. Reclamen que es reguli al trànsit en aquest carrer, que els vehicles utilitzen com a drecera per evitar el semàfor situat a la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb la via Augusta.

El punt fosc és la confluència entre el carrer de Sèneca i de Minerva. Aquestes dues vies són de plataforma única amb prioritat per al vianant, però això no sempre es compleix. Hi ha vehicles que circulen per l’avinguda Diagonal que agafen aquesta drecera per evitar un semàfor i arribar abans a la via Augusta. Es tracta d’una operació que cotxes i motos fan a més velocitat que els 10 km/h que indica la placa del carrer. Sovint ho fan també envaint les voreres.

Jordi Lanuza, propietari del Cafè Minerva, explica que “s’acaba generant tot de conflictes quan es para un camió al mig del carrer, les motos van per sobre de la vorera i és una mica desastre”. A vegades, explica Lanuza, els vehicles “directament quasi podria entrar dins del bar”.

600 signatures per pacificar el carrer

Per fer front a aquesta situació, els veïns han començat a organitzar-se i a recollir signatures -a la zona i també  en línia- per emplaçar al districte de Gràcia a buscar alguna solució. Ells proposen canviar el sentit de circulació del carrer per evitar que es pugui utilitzar com a drecera. Una altra proposta és prohibir l’accés de vehicles amb un senyal que indiqui que només es permet l’entrada de veïns, serveis i pàrquings.

Carrers amb quatre espais per a infants

La situació és especialment complicada perquè al carrer de Minerva coincideixen diferents espais dedicats als nens: el Teatre Regina, una escola de música i dues galeries d’art per a nens. Diuen els veïns que, sovint, hi ha al carrer classes senceres de nens, voreres estretes i un trànsit a velocitat excessiva. Per això, reclamen amb urgència una regulació del trànsit per evitar que passejar per aquests carrers de plataforma única sigui un risc.