L'Associació de Veïns del Besòs denuncia diversos problemes als pisos del Besòs

L’Associació de Veïns del Besòs ha dit prou davant dels problemes que pateixen els pisos del barri i que fa temps que denuncien. Alguns dels edificis tenen aluminosi i els veïns reclamen a l’Ajuntament que n’assumeixi la reforma urgent, ja que va ser el Patronat Municipal de l’Habitatge qui els va construir als anys 70. També denuncien altres problemes com la proliferació de pisos turístics o d’altres que s’utilitzen per a la venda de droga.

Edificis amb aluminosi

Aquest dimecres, diversos veïns s’han concentrat davant del número 6 del carrer de Teulada. Denuncien que aquest bloc el va fer el Patronat Municipal de l’Habitatge als anys 70 amb ciment de baixa qualitat i, per aquest motiu, l’edifici té actualment molts problemes. Per això, reclamen que sigui el consistori qui pagui el cost total de la rehabilitació del bloc ja que, consideren, és el responsable de les deficiències actuals. De fet, els propietaris hauran de pagar en breu una multa si no solucionen una d’aquestes deficiències: arreglar un dels laterals de l’immoble cobert amb uralita, un material contaminant que cal renovar.

Pisos turístics i venda de droga

Els veïns adverteixen que el que passa en aquesta finca és només un exemple del que succeeix en altres blocs del barri, que pateixen aquesta i altres problemàtiques. Per això reclamen als organismes oficials que actuïn d’una forma més efectiva per evitar la proliferació de pisos turístics o pisos buits que es puguin destinar, per exemple, a la venda i el consum de drogues. També demanen que s’estableixin mecanismes per resoldre situacions com que els habitatges que passin a ser propietat de les entitats bancàries també paguin la comunitat de veïns.

Per tots aquests problemes, els veïns anuncien que mantindran les mobilitzacions fins que no es doni una solució.