Casa ocupada Ka la Kuka

Un grup de joves han ocupat l’antiga oficina del Banc de Sabadell tancada al públic des de fa tres anys al carrer de Calàbria, a la cruïlla amb l’avinguda de Mistral. El local pretén ser un “espai alliberat” per als veïns del barri de Sant Antoni, i ja s’ha batejat amb un nom: Ka la Kuka. A través del compte de Twitter han difós les seves demandes. Critiquen que el barri viu immers “en una bombolla immobiliària” i que la “gentrificació” n’ha expulsat molt veïns. El col·lectiu assegura que es veuen “obligats” a alliberar un espai “bloquejat” per l’entitat bancària que està “buit” i en “desús”.

Un espai promès sense data d’obertura

Els membres de Ka la Kuka han decidit fer-se amb el local perquè durant el procés participatiu de Sant Antoni es va arribar a un acord amb l’Ajuntament per habilitar un espai per a joves del barri en el soterrani del mercat remodelat. Segons l’associació Fem Sant Antoni, aquest compromís no s’ha fet realitat perquè el projecte estarà aturat i no se sap quan es posarà en marxa. L’associació diu que l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona al·lega no tenir pressupost per construir-lo. Fem Sant Antoni denuncia també que l’edifici Calàbria 66, un equipament destinat a les entitats, no té prou espai per ubicar-hi el punt de trobada dels joves.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Eulàlia Reguant ha donat suport a l’ocupació en una piulada. Celebra que hi hagi “espais per posar la vida al centre” i denuncia l’expulsió de veïns del barri.

En les últimes hores el col·lectiu Ka la Kuka ha demanat al veïnat que s’acosti al local per “traçar un projecte alternatiu” al barri. A més ja s’han organitzat diverses activitats per posar-lo en marxa.