L’Associació de Veïns del Baix Guinardó reclama a l’Ajuntament que millori la il·luminació de la plaça d’Alfons X i el Parc de les Aigües. Diuen que és insuficient i que s’espatlla sovint. Van portar la queixa a la síndica de greuges de Barcelona i aquesta els ha donat la raó i ha instat al districte d’Horta-Guinardó a fer cas als veïns.

Il·luminació insuficient i amb avaries

Quan cau la nit, la il·luminació a la plaça d’Alfons X no és prou potent i queda fosca. Això és el que denuncien els veïns de la zona. Reclamen que se’n renovi l’enllumenat. Asseguren que ha quedat desfasat i que fa una llum massa taronja. Per això, volen que se n’instal·li un enllumenat de tecnologia LED. Creuen que això permetria estalviar energia i donaria una llum força més clara.

Segons l’associació veïnal, el nou enllumenat hauria de tenir en compte els arbres que hi ha tant a la plaça com als entorns perquè no passi com al carrer d’Abd el-Kader, on la vegetació fa ombra a la llum que fan els fanals. Expliquen que al Parc de les Aigües la situació encara és més complicada, ja que hi ha punts on no hi ha cap mena d’il·luminació.

Fanals amb energia solar

Quan es va fer la darrera reforma del parc, es van instal·lar uns fanals que funcionen amb energia solar però els veïns consideren que són insuficients. Diuen que els dies que hi ha núvols, els fanals no funcionen a la nit. També reclamen que s’especifiqui un horari de tancament del parc. Actualment, no s’ha fixat una hora i això, expliquen, genera confusió entre els usuaris.