Foto: UPF

(Agència/redacció) Laia de Nadal, catedràtica del Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS), ha estat escollida rectora de la UPF, segons l’escrutini que s’ha portat a terme un cop finalitzat el període de votació electrònica, celebrat del 17 al 20 de febrer i que s’ha desenvolupat amb total normalitat. Amb aquest resultat, De Nadal substitueix en el càrrec Oriol Amat, catedràtic del Departament d’Economia i Empresa.

Laia de Nadal, que ha estat l’única candidata a les eleccions, com va passar en l’últim procés electoral a rector, estarà al capdavant del govern de la universitat durant els propers quatre anys. Serà la segona rectora de la Universitat Pompeu Fabra, després de Rosa Virós, que ho va ser del 2001 fins al 2005. La proclamació provisional de la candidata tindrà lloc aquest dimarts, 21 de febrer, mentre que la proclamació definitiva es farà el 27 de febrer.

Nadal, escollida amb el 58,2 % dels vots

Sobre un cens electoral de 15.035 electors, entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis, hi ha hagut una participació del 17,55 %, dada molt similar a la participació global registrada en les darreres eleccions amb candidat únic. Laia de Nadal ha obtingut el 58,2 % dels vots ponderats per sector. El sector amb una participació més alta ha estat el de professors doctors amb vinculació permanent, amb més del 72 %, mentre que el sector amb menys participació ha estat el dels estudiants de màster i doctorat, amb el 5,37 %.