L’Observatori contra l’Homofòbia ha fet de mediador entre les dues víctimes de l’agressió i l’organització, que es compromet a compensar els afectats pels danys soferts i declara el rebuig a qualsevol forma de violència i de discriminació.

Els fets van passar diumenge, 5 de juliol, tot i que no és clar com va començar l’incident. Segons François Jozin, un dels directors de Piknic Electronik, un grup de sis o set joves van iniciar una baralla amb dos agents de seguretat, quan un dels vigilants suposadament va intentar treure la polsera identificativa a un d’ells. A partir d’aquí, els dos agents, a qui després se’n van sumar més, van reaccionar donant cops a les víctimes “de forma totalment desproporcionada”, segons li han explicat testimonis dels fets a Jozin.

Les dues víctimes són Ben Kinley i Mark Foy, que hores després van difondre les fotografies de les ferides que havien rebut a través de les xarxes socials. Per tot plegat, Piknic Electronik va decidir rescindir el contracte amb l’empresa de seguretat i contractar els serveis d’una de nova, que començarà a treballar aquest mateix diumenge.

El mateix responsable de Piknic Elecrtonik, François Jozin, s’ha reunit amb els dos joves agredits, i ha qualificat l’agressió “d’una bona pallissa” i “d’un fet absolutament escandalós”. Els dos joves asseguren que es tracta d’una agressió per motius homòfobs perquè tot va començar quan un d’ells va intentar fer un petó a l’altre. També asseguren que durant la pallissa els agents de seguretat els van dirigir insults homòfobs per ser gais. La direcció de l’esdeveniment, però, no ha pogut confirmar aquesta versió. Tot i això, tant Piknic Electronik com les dues víctimes han signat conjuntament un comunicat amb la mediació de l’Observatori contra l’Homofòbia, amb què es van reunir ahir, en què l’esdeveniment demana disculpes per l’agressió, condemna qualsevol tipus de violència i anuncia que denunciarà els fets.

El mateix responsable de Piknic Electronik ha confirmat que estan elaborant la denúncia i que la intenció és poder-la presentar demà juntament amb les denúncies de les dues víctimes de l’agressió. Franços Jozin insisteix a dir que l’agressió de diumenge “està contra els valors de l’esdeveniment” i és un fet que els “perjudica molt”.