La banda estafava oferint-se per pagar deutes, comprava societats en estat de precarietat, falsejava documents i blanquejava diners. A més, el grup cercava persones grans amb dificultats econòmiques mitjançant anuncis a diaris o a través dels seus advocats i els oferia una renda vitalícia amb unes condicions que podien semblar favorables a canvi de la propietat del pis.

Una vegada signat l’acord davant de notari, però, la víctima quedava desprotegida, els detinguts no estaven obligats a pagar cap renda i podien desnonar el venedor en qualsevol moment. Així, els nous propietaris desnonaven els antics sense abonar-los els diners acordats.

La policia ha detectat que, a més d’estafar gent gran a través d’aquest mètode, l’organització es dedicava a sol·licitar hipoteques amb documents falsos, obrir línies de crèdit i a finançar cotxes a través d’homes de palla, uns crèdits que mai no arribaven a tornar.

Els Mossos d’Esquadra estimen que el grup s’ha apropiat d’uns tres milions d’euros a través dels delictes amb els productes financers, i treballa per determinar l’abast de les estafes immobiliàries. Després de tres registres a domicilis de Barcelona, Badalona i l’Hospitalet i un a un despatx d’advocats de Barcelona, la policia ha intervingut documentació, ha embargat 150 immobles i ha efectuat un bloqueig bancari sobre 75 empreses.  El Jutjat d’Instrucció 32 de Barcelona ha decretat secret de sumari sobre el cas.