La mítica pista de la sala BeCool deixarà de girar ben aviat. S'acosta el final d'una discoteca que va començar com a Nitsa l'any 94, i va suposar l'esclat de la música electrònica a Barcelona. Posteriorment, diversos projectes sense recorregut van deixar pas a la BeCool, que s'ha mantingut durant gairebé 10 anys. Els responsables actuals han decidit ara abaixar la persiana. Hi faran obres i ho reconvertiran en un altre negoci, del qual no han avançat res. "Aquest dissabte la sala Be Cool obrirà per última vegada i ho farà amb una festa especial amb entrada gratuïta. Hi punxaran bona part dels DJ's residents que hi han treballat els últims anys". Hi seran, per exemple, DJ com Aleix Ibars, d'Indiespot, i Pere Martí, DJohnston, que, a més, es va encarregar de la programació de la sala durant set anys. Per ells, el tancament de la BeCool no és només el final d'una discoteca. Suposa, en certa manera, el final de la cultura de clubs. PERE MARTÍ, DJohnston: "És cultural. La gent de 20, 25 anys ara no surt de festa per la música. Sí que hi ha clubs que funcionen, per inèrcia, i hi ha bona música, però el fet d'anar a veure un DJ en concret i tot aquest moviment, aquest caldo de coltiu, s'ha perdut una mica." ALEIX IBARS, Indispot DJ: "Fa dos, tres, quatre anys que és un estil de música que ja no porta tanta gent, ja no genera tanta espectació." El motiu del tancament és, ara per ara, un misteri. Els responsables de la sala no n'han dit res. Hi ha un fet, però, innegable corroborat per assidus i DJ que hi han treballat: una davallada de públic més que notable els últims anys.

La Sala BeCool, ubicada a la plaça de Joan Llongueras, abaixa la persiana. La sala d’oci nocturn va obrir al públic el 2006, al local on hi havia hagut l’antic Nitsa Club. Deixa enrere una dilatada sèrie de concerts de música electrònica amb noms reconeguts, com per exemple Metro Area, Floating Points, Octave One, Sideral o Alexander Robotnik.

Responsables del local han explicat a BTV que la sala, tal com es coneix actualment, tancarà aquest dissabte. Es preveu que s’hi facin obres de remodelació i s’engegui un projecte diferent, del qual no es coneix res.

El dia del tancament, dissabte, 11 de juliol, se celebrarà una festa de comiat del club, amb entrada lliure de la una de la matinada a tres quarts de set del matí. Hi haurà sessions de discjòqueis que recordaran el recorregut de la sala, com DJohnston, Guim Lebowski, Javi Lago, Los Gemelos Derrick, Uncolega, Indiespot DJ i Absent F.

Dos d’aquests DJ, Indiespot DJ (Aleix Ibars) i DJohnston (Pere Martí) -que a més va ser programador de la sala durant set anys- coincideixen a dir que el tancament de la BeCool no és només el final d’una discoteca. Suposa, en certa manera, el final de la cultura de clubs: “És una qüestió cultural”, assegura Pere Martí, “la gent de 20, 25 anys ara no surt de festa per veure un DJ en concret.” “Fa dos, tres, quatre anys que és un estil de música que ja no porta tanta gent, ja no genera tanta expectació”, afegeix Aleix Ibars, d’Indiespot.