En cadascun d'aquests paquets hi caben uns 40 farcells d'haixix, al voltant de 30 quilos, valorats en 70.000 euros. Els traficants portaven aquesta droga des del Marroc fins a Espanya amb l'objectiu de transportar-la al nord d'Europa, on el preu es duplica, per això el valor de les més de cinc tones de droga decomissades ascendeix a més 15 milions d'euros. La banda transportava els paquets des del Marroc en llanxes semirígides i els emmagatzemava en cases i locals de Cadis i la província de Barcelona. Des d'aquí, passaven la frontera amb França i distribuien l'haixix a diferents països europeus amb camions amb doble fons com aquest. JOSÉ MARÍA PARRAGA, cap del grup 4t d'estupefaents de Barcelona "Utilizaban también el alquiler de vehículos que les daba una cierta seguridad por ser muy rápido el procedimiento, porque era alquilar hoy y llevar la mercancía hasta Francia e Italia y regresar otra vez. Entonces iban alternando y dificultando así la investigación policial." Alguns integrants de l'organització utilitzaven també mules per introduir a Espanya cocaïna procedent de Llatinoamèrica. De fet, s'han comissat també 3 quilos i mig de cocaïna, 8 de marihuana i 6 de substàncies de tall, així com tres escopetes i 120.000 euros. La majoria dels 42 detinguts han entrat en presó preventiva, i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs, després de pagar la fiança imposada pel jutge. La col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials ha estat clau per resoldre el cas.

La investigació policial va començar fa dos anys i ha comptat amb la col·laboració de ciutadans anònims a través del correu electrònic antidroga@policia.es, que es va posar en marxa fa tres anys per incentivar la participació en la lluita contra el tràfic de drogues. En total, la policia ha intervingut més de cinc tones d’haixix, 3.600 quilos de cocaïna i 8,3 de marihuana, tres escopetes i 120.000 euros.

La banda transportava els paquets des del Marroc en llanxes semirígides i els emmagatzemava en cases i locals de Cadis i la província de Barcelona. Des d’aquí, passaven la frontera amb França i distribuïen l’haixix a diferents països europeus amb camions amb doble fons. En alguns casos llogaven també vehicles de gamma alta per realitzar els transports, ja que podien alternar els cotxes i dificultar la investigació policial.

En cadascun dels paquets de droga comissats hi caben uns 40 farcells d’haixix, al voltant de 30 quilos, valorats en 70.000 euros. Els traficants portaven la mercaderia il·legal des del Marroc fins a Espanya amb l’objectiu de transportar-la al nord d’Europa, on el preu es duplica, per això el valor de les més de cinc tones de droga decomissades ascendeix a més 15 milions d’euros.

Alguns integrants de l’organització utilitzaven també mules per introduir a Espanya cocaïna procedent de Llatinoamèrica. De fet, s’han comissat també tres quilos i mig de cocaïna, vuit de marihuana i sis de substàncies de tall, així com tres escopetes i 120.000 euros. La majoria dels 42 detinguts han entrat en presó preventiva, i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs, després de pagar la fiança imposada pel jutge.