Aigua abundant sense ofegar les plantes

De la mateixa manera que les persones ens hem d’hidratar per combatre la calor, les plantes necessiten aigua abundant a l’estiu. El jardiner Oriol Bordas explica que després de regar, tota la terra del test ha de quedar humida, de color fosc. Si el compost està molt sec per les altes temperatures, l’aigua que aboquem no s’absorbirà, per això caldrà repetir la regada unes dues o tres vegades, sempre afegint l’aigua lentament per no ofegar la planta.

Sistemes de reg cassolans

Si hem de marxar de casa, Bordas proposa posar a les torretes un sistema de reg cassolà. Es tracta d’omplir d’aigua una botella de plàstic i fer-hi un forat al tap i també algunes obertures al cul. Només faltarà clavar la botella a la terra cap per avall.

Solucions d’emergència

Bordas també explica quines “cures intensives” podem aplicar a una planta que no hem regat durant uns dies i ja té fulles esgrogueïdes. En aquest cas, recomana deixar la torreta dins d’un cubell amb aigua fins que deixin de sortir bombolles de la terra.

Les plantes més resistents a la calor

Tot i que els cactus són resistents a les temperatures extremes, des de la Jardineria Bordas recorden que a l’estiu també s’han de regar entre dues i tres vegades per setmana. A més, hi ha plantes que agraeixen el sol i la calor, com l’hibisc o el baladre.