Centenars de persones s’han concentrat  aquest diumenge al matí al vestíbul de l’estació de Sants, després que un grup anomenat Pícnic per la República hagi fet una crida a trobar-s’hi a partir de les 10 h. Segons han publicat a Twitter, volien promoure l’acció com un assaig de cara a les mobilitzacions postsentència. La concentració s’ha desenvolupat sense incidents, tot i que un fort desplegament policial ha envoltat en tot moment els manifestants.

Pícnic per la República a Sants

Una hora després, els mossos han iniciat una actuació i  aquests han abandonat pel seu propi peu el vestíbul de l’estació amb crits com “demà tornarem”. Tot seguit, han començat a marxar pels carrers del voltant de l’estació, fet que ha provocat diversos talls de trànsit. En un primer moment s’han concentrat a la cruïlla del carrer de Numància amb l’avinguda de Roma, però després han decidit desplaçar-se fins a la plaça d’Espanya i tallar-ne la circulació durant més de mitja hora. 

Posteriorment, han tallat la Gran Via i han començat una manifestació per aquesta via en direcció a plaça de Catalunya. Un cop han arribat a passeig de Gràcia, el col·lectiu de Pícnic per la República ha desconvocat la marxa, tot felicitant els participants i anunciant que al que han fet avui és un preludi de tot el que poden arribar a fer. El col·lectiu ha fet una crida a estar atents a les xarxes de cara aquest dilluns, quan es podria conèixer la sentència del procés. Malgrat tot, alguns manifestants han continuant la marxa en direcció a via Laietana fins arribar a la prefectura de la Policia Nacional. Allà s’han dissolt.

 

Al llarg del matí centenars de persones s’han anat sumant a la protesta. Segons els organitzadors s’han arribat a comptar unes 2.000 persones manifestant-se a la Gran Via, mentre la Guàrdia Urbana ha xifrat la concentració de plaça d’Espanya en unes 700 persones.

Els Mossos d’Esquadra desallotgen els manifestants de l’estació de Sants

Poc després de les 10 h, els agents policials han fet fora els mitjans de comunicació que informaven dels fets des del vestíbul de l’estació. I han començat a desallotjar els manifestants de l’estació, un per un.

picnic per la república Sants

A fora de l’estació, també s’han concentrat un centenar de persones que quan anaven entrar a l’interior del vestíbul de l’estació de Sants s’han trobat que les forces de seguretat no els deixaven accedir, ja que només deixaven accedir aquelles persones que ensenyaven que tenen bitllet de tren.

Als accessos de l’estació també hi ha presència de Policia Nacional, que des de dissabte estan reforçant la seguretat amb una forta presència d’agents a infraestructures com l’aeroport del Prat, ports o l’estació de Sants.

En l’operatiu els Mossos d’Esquadra han detingut una persona per una presumpte agressió a un agent. Des de la policia afirmen que la persona detinguda no formava part del col·lectiu convocant.

TMB tanca la connexió entre metro i Renfe a Sants

Abans de la concentració de Pícnic per la República TMB ha tancat, per indicació dels Mossos d’Esquadra el passadís que connecta la Línia 5 del metro i Renfe. Per tant, la connexió s’ha hagut de fer pel carrer.