Primer pla del logotip de la CUP

Quan falta molt poc perquè es faci pública la sentència del procés, la CUP fa una crida a la mobilització i a la desobediència civil i institucional. “Si no ens deixen governar allò que afecta les nostres vides, serem ingovernables. Exercim el nostre dret a manifestació, el nostre dret a protesta i el nostre dret a la desobediència civil”, apunta la formació en un comunicat.

En el text, la CUP ha mostrat el seu suport a la participació i promoció d’assemblees populars per donar una resposta a la sentència i han demanat a la ciutadania que s’hi sumi. “Si ens volen soles i espantades, ajuntem-nos perquè la por no ens paralitzi”, expliquen. D’altra banda, els cupaires també han alertat que “diàleg i indults” guanyaran protagonisme al relat de la via pactista a Catalunya. En aquest sentit, avisen que “des de l’independentisme retòric” es buscarà l’acord amb l’Estat per tancar el règim i fer inviable qualsevol projecte rupturista els anys vinents. Per això, la formació reclama que l’autodeterminació continuï sent el centre del debat polític.

A més, defensen la necessitat de reclamar l’amnistia enfront els indults. Expliquen que mentre que l’amnistia és col·lectiva i anul·la el delicte i no el perdona, els indults són individuals, atorgats pel rei i renuncien a l’autodeterminació.

En el text, la CUP diu que cal emular el model de mobilització de l’1-O. “Si ens volen fora de les places i els carrers, trobem-nos amb les nostres veïnes a les places i carrers; si ens volen desmobilitzats, mobilitzem-nos; si ens volen obedients, desobeïm”, animen.