És l'antic Bar de la Primavera. A partir d'ara, es mantindrà com a establiment popular històric del barri del Poble-sec. La modificació del Pla general metropolità de la muntanya de Montjuïc ha suposat un augment del nombre d'espais que quedaran protegits. A la Foixarda s'hi mantindrà l'hípica i pel que fa al tir amb arc i el rugbi continuaran fins que no trobin altres instal·lacions fora de la muntanya. En definitiva, el nou pla delimita el nombre d'equipaments que s'hi podran construir. Això inclou la gossera municipal, que queda descartada. Un altre exemple n'és l'aprovació de la desafectació del barri de la Satalia, de prop de 38.000 metres quadrats i el reconeixement del valor arquitectònic que té. A més, tal com havien sol·licitat els veïns, s'adequarà un itinerari per a vianants al vessant Poble-sec. Les modificacions del Pla han tingut en compte la meitat de les 15 al·legacions que s'hi havien presentat. La majoria de les associacions de veïns que es troben al voltant de la muntanya.

Els vots a favor de CiU, PSC, UxB, l’abstenció del PP i la reserva de vot d’ICV a la Comissió d’Hàbitat Urbà d’aquest dijous han fet possible que avanci la modificiació del Pla general metropolità. El document incorpora la desafectació del barri la Satalia. Així, les 400 famílies que hi viuen deixaran de patir pel futur de les seves cases, situades en un terreny qualificat inicialment com a zona verda. A més, s’ha acceptat adequar un itinerari per als vianants de l’antic camí de la Satalia.

El document preveu la qualificació com a parc natural de les cotes més altres de la muntanya i augmentar en nombre de sòls destinats a espais lliures. L’objectiu de la modificació del PGM és preservar Montjuïc com el gran pulmó verd de la ciutat.

Pel que fa als equipaments de la muntanya, el PGM descarta ubicar-hi la nova gossera municipal. Es preveu el trasllat de les instal·lacions del tir amb arc i el Rugbi de La Foixarda, tot i que mantindran l’emplaçament actual fins que no es trobin uns espais adequats per a aquestes activitats. L’hípica es quedarà a Montjuïc de moment.

El Pla general metropolità de 1976 va qualificar Montjuïc com a sòl destinat a sistemes de caràcter metropolità i distingia entre zones verdes, equipaments i vialitat. La modificació ha passat el primer escull a la Comissió d’Hàbitat Urbà però encara li queden dos passos: el plenari municipal del 20 de desembre i l’aprovació definitiva a la subcomissió d’Urbanisme.