En la denúncia, la mare diu que, a més d’assegurar-li que havia nascut mort, la ginecòloga li va dir que havia tingut un nen quan, en realitat, havia donat a llum una nena. Suposadament, després van donar la nena en adopció i van fer constar que estava abandonada i que era filla de pares desconeguts. La mare biològica, però, assegura que els metges no tenien el seu consentiment per donar la criatura a una altra família.

El vincle entre mare i filla s’ha pogut acreditar després de sotmetre’s a una prova d’ADN. Totes dues es van retrobar el mes de maig passat. Per aclarir els fets, el jutge instructor ha demanat a la Policia Nacional que elabori un atestat del cas.

La Dexeus es defensa

La clínica Dexeus ha emès un comunicat en el qual expressa la seva “plena confiança tant en la correcció de la seva actuació i la dels seus professionals, com en la labor dels tribunals de justícia”.  Els responsables de la clínica no han estat requerits judicialment i han assegurat desconèixer els detalls de la denuncia.

El comunicat assegura que “tots els processos d’adopció iniciats des del nostre centre s’han realitzat sempre conforme a la normativa aplicable”.  Asseguren que és la primera vegada que se’ls planteja un cas així i estan segurs que la investigació judicial els eximirà de qualsevol responsabilitat. La clínica ja ha manifestat la seva disposició “a col·laborar sense reserves amb la investigació judicial”