La pista es consolida

La instal·lació, situada a la plaça de Catalunya i promoguda per la Fundació Barcelona Comerç, es consolida en el tercer any d’obertura. La previsió és que, fins al 7 de gener, passin uns 90.000 patinadors per l’espai, una xifra similar a la de l’any passat. Enguany s’ha reduït la cafeteria, per poder ampliar la pista de gel per als nens petits així com l’espai per canviar-se els patins. En total, l’espai té 1.400 metres quadrats, 200 més que l’any anterior: 1.200 per a la pista d’adults i 200 per a la pista infantil.

L’horari de la pista és de 10 h a 21 h de dilluns a dijous, i fins a les 23 h els divendres i caps de setmana. Patinar-hi té un cost de 7,5 € per mitja hora i 9 € per una hora. L’objectiu dels organitzadors és atreure els turistes per a les compres nadalenques i promoure el comerç de proximitat; per això, molts dels comerços de la fundació ofereixen un 50% de descompte en les entrades.

Promoció dels jocs d’hivern

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha afirmat que és “un honor” per la fundació apropar Barcelona al Pirineu i contribuir a la candidatura olímpica. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, ha defensat que és necessària una pista de gel fixa a l’àrea metropolitana per promoure aquest esport.

Durant el període de vacances escolars, cada dia de nou a 10 del matí s’oferiran cursos de formació en patinatge artístic, hoquei sobre gel, cúrling i short track. A més, durant el cap de setmana s’hi organitzaran exhibicions de diferents federacions esportives d’hivern de Catalunya amb l’objectiu de promocionar aquests esports.