No hi haurà campanades sinó focs d'artifici. Segons ha pogut saber BTV, la pirotècnia Igual està dissenyant un castell de focs molt diferent al del piromusical de la Mercè. Per començar NO hi haurà música, serà un castell amb focs curts i molt potents per crear durant tot l'espectacle una traca de petards que acomiadara el 2013 i donarà pas a 2014. L'escenari de la festa serà l'avinguda de la Reina Maria Cristina, tal com s'ha decidit avui en una reunió entre l'Ajuntament, Turisme de Barcelona i les empreses implicades en l'organització de la festa, que podria costar uns 400.000 euros. "L'Ajuntament aspira a convertir el Cap d'Any a Barcelona en una experiència similar a la de grans ciutats del món com Nova York, Londres o Sidney. Tot per poder obrir una nova finestra de la ciutat el món i atraure més turisme en aquestes dates." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "L'Ajuntament celebra que hi hagi un esdeveniment per celebrar l'entrada de l'any i per tant hem vist des de l'inici favorablement el que els promotors i impulsors d'aquesta iniciativa han volgut tirar endavant". D'això se n'han d'aprofitar els hotels i restaurants, sobretot els de l'entorn. Al Plaza aquest any tornen a fer un sopar de revetlla aprofitant la nova festa que farà la ciutat. ALÍCIA SERRA directora comercial de l'Hotel Plaza "Fer un sopar de cap d'any que no sigui excesivament car, perquè la gent després pugui creuar la plaça i anar de marxa al que monta l'Ajuntament" La festa, que comptarà amb l'actuació de La Fura dels Baus, vol centralitzar la celebració de la nit de Cap d'Any a Barcelona a partir d'ara i deixar enrere l'imporvisat escenari de la plaça de Catalunya.

Turisme de Barcelona comptarà amb la col·laboració del Gremi d’Hotels i Fira de Barcelona. També hi ha prevista la participació de dues firmes privades que s’encarregaran de l’espectacle que amenitzarà la festa. L’acord s’ha oficialitzat aquest dijous al migdia després de més d’un any de negociacions. A principis d’any va transcendir que la ciutat perseguia una vella assignatura pendent: tenir una festa de la nit de Cap d’Any pròpia. El Gremi d’Hotels considerava aleshores que la festa servirà per satisfer i fidelitzar el turisme en un mes que acostuma a ser fluix per al sector.

Serà una festa curta per celebrar el canvi d’any que començarà poc abans de les campanades. No hi haurà rellotge però les campanades es donaran en forma de petards. Tampoc no s’ha previst que es reparteixi raïm. El que es vol defugir és que sigui una festa vinculada amb el consum d’alcohol. S’aprofitarà també la infraestructura de llums i aigua de les Fonts de Montjuïc i la proposta es complementarà amb un muntatge teatral. La festa ha de substituir la celebració que, de forma espontània, s’ha originat els últims anys a la plaça de Catalunya.