JON ALEXANDER ROLDÁN, encarregat Petards CM "Se suele vender mucho lo que se diría el pack para niños. Las bombetas vuelan, porque los niños las tiran, las tiran, las tiran... Pistolas de serpentina y todo lo que se refiere a niños pequeños, de una edad de entre seis y nueve años. Son los que tienen el espíritu de San Juan en este momento". "Bombetes, piules i diables". "Trons i coets... Xinos, bengales, americanos que ens han regalat...". JOAN SARRADELL, encarregat La Piula Verda "Els pares van venint i també es compren algun petard una mica més gran per a ells, però el que més es ven són coses per a nens." "Bengales, fonts de colors... Perquè m'agrada molt Sant Joan i que en pugui gaudir com jo ho vaig fer quan era petit." "He comprat un lot de trons i les metxes. I després de més petits perquè tenim nens que tenen 10 anys i llavors en necessitem d'aquests més fluixos."

Moltes famílies ja tenen els petards preparats per encarar la revetlla de Sant Joan. Però aquest diumenge i el mateix dilluns seran els dies forts per aquestes botigues de venda de pirotècnia. Així doncs, comença el compte enrere per gaudir d’aquesta tradició, un any més.

L’any passat es van sentir menys petards que altres vegades als carrers de Barcelona. Les vendes van baixar respecte a anys anteriors. Per evitar-ho, els venedors van millorar les seves ofertes fins a convertir la tradicional 4×3 en un 6×3, que representa vendre els petards a meitat de preu.

El Departament d’Interior de la Generalitat recomana comprar els productes pirotècnics en establiments autoritzats, no guardar-los a les butxaques, no subjectar-los amb les mans, encendre sempre la metxa per l’extrem, no llançar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones, no encendre petards dins de casa i no tirar ni manipular petards des del balcó ni la finestra.

En aquest sentit, el director dels Bombers de la Generalitat, Ramon Parés, recorda que el nombre de ferits per manipular elements de pirotècnia durant la revetlla de Sant Joan ha disminuït: el 2010 n’hi va haver 355; el 2011, 301; el 2013, 206 (64 menors d’11 anys i 38 d’entre 11 i 17).