Així ho ha confirmat a BTV l’advocada del jove, que ha dit que podria sortir en les properes hores de la presó de Brians 1, on va ingressar el 30 de maig, fa 22 dies. El Jutjat Penal núm. 28 ha ordenat la posada en llibertat del jove contradient el que afirmava l’Audiència de Barcelona, que aquest mateix divendres s’havia posicionat en contra de l’alliberament.

Una acció “salvatge i gratuïta”, segons l’Audiència

La Secció Segona de l’Audiència de Barcelona havia rebutjat el recurs presentat per la família en què se’n demanava la posada en llibertat en espera del judici. En aquest cas, però, la funció de l’Audiència es limitava a comprovar si l’ordre d’ingrés a presó s’ajustava a la legalitat. Per al tribunal, la decisió va ser “lògica i racional” i estava “legalment justificada” i, per tant, no podia contradir-la.

L’Audiència creu que l’empresonament preventiu estava justificat perquè aquells dies s’estaven produint “incidents diaris i de gravetat creixent”. Defensa el manteniment de la presó preventiva “pel risc raonable de fuga” que podria haver-hi quan la fiscalia demana una pena de presó de quatre anys i vuit mesos; tot i això matisa que el jove no té antecedents i sí un domicili conegut. Afegeix que, un cop acabats els aldarulls, pot revisar-se la mesura cautelar i que la defensa podia plantejar-ne l’excarceració.

Segons l’Audiència, en la causa es constaten “prou motius per creure responsable el jove dels delictes de desordres públics i danys”. Creuen que el jove va ser identificat sense cap mena de dubte per la Guàrdia Urbana com un dels integrants del grup més nombrós que va provocar aldarulls a la cantonada entre el carrer de Sants i el carrer del Tenor Massini, i qualifica l’actuació d’aquest grup de “salvatge i gratuïta”

Els advocats havien recorregut la presó provisional perquè consideraven que no hi havia indicis racionals de criminalitat, ni risc de fuga ni possibilitat de reiteració definitiva. La família de Sergi Rubia va presentar 6.000 firmes de suport per demanar-ne la llibertat. L’advocada del jove va entregar al jutjat un escrit en què sol·licitava que es revisés el cas i que se l’excarcerés en espera del judici, fixat per a mitjan mes de setembre. Des de l’empresonament, el 30 de maig, els Castellers de Barcelona van iniciar una intensa campanya de difusió del cas en totes les seves actuacions. Avui s’han felicitat per la sortida d’en Sergi de Can Brians i han anunciat que seguiran lluitant per l’absolució del casteller.