Ahir van guardar les motxilles de l'escola i aquest matí ja portaven ben plenes les de colònies. Són dels primers nens de la ciutat que arrenquen la temporada d'estiu... "Ens encanten les colònies, sobretot les d'una setmana, perquè ens ho passem pipa amb tots els amics i els monitors." Aquest grup marxa a Planoles per endinsar-se en el món dels contes, unes històries que canviaran cada dia i que els monitors utilitzaran per transmetre'ls valors com l'amor, l'amistat o el treball en equip. "És la primera vegada que vaig al món dels contes i m'agrada molt." Però no per a tots és la primera vegada, alguns repeteixen i fins i tot n'hi ha que vénen amb uns pares que de petits ja van poder gaudir d'aquesta experiència i no volen que els seus fills se la perdin. BERTA CANOSA, mare "Jo sobretot el que recordo més era les nits que ens feien cantar cançons i després les excursions. I el vincle que crees amb la gent." AITANA ALONSO, monitora "Quan era petita la il·lusió de sortir, d'anar a la muntanya, d'estar amb els amics. Quan acabes les colònies és un sentiment que estàs amb la teva família. I quan són monitora doncs la sensació de poder crear això amb els nens i amb els monitors i la sensació que els nens ho creïn com quan jo era petita." Aquests són només 50 nens dels prop de 20.000 que aquest estiu participaran de les diferents activitats que organitza la Fundació Pere Tarrés. MARIA VALENCIA, Fundació Pere Tarrés "La campanya de beques aquest estiu, en el moment actual estem treballant amb xifres de 3.400 nens i nenes que becarà la Fundació Pere Tarrés i l'increment respecte a l'any passat en aquestes beques és del 46%." Unes activitats que a més de ser educatives són sempre una bona solució per a les famílies que treballen.

A tot Catalunya, les entitats del sector del lleure han organitzat unes 4.200 activitats d’oci per a infants i joves aquest estiu. Els casals d’estiu, que comencen a partir de Sant Joan i ocupen només algunes hores del dia, són l’opció més triada per les famílies: el 52% de les places comptabilitzades pel Departament de Benestar Social i Família corresponen a aquesta mena d’activitats. El 22% són nens o nenes que marxen de colònies a una casa; el 17%, acampades en tendes de campanya en contacte amb la natura; el 7%, rutes en les quals cada nit es dorm en un lloc diferent, i el 2% són camps de treball al servei de la comunitat.

La majoria de participants en totes aquestes activitats ja s’hi han inscrit, tot i que encara en queden algunes places lliures que es poden consultar a aquesta pàgina web.

Els esplais vinculats a la Fundació Pere Tarrés han preparat 400 activitats per a prop de 20.000 infants i joves. Gairebé un 20% de les places (uns 3.400 nens i nenes) són amb beca, gràcies als 800.000 euros d’ajudes que es canalitzen a través de la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer, cap infant sense colònies”. L’increment d’aquestes beques respecte a l’any passat és del 46%.

L’autocar dels primers barcelonins que aquest any han marxat de colònies d’estiu ha sortit aquest matí del Centre d’Esplai Trencaclosques, a Horta, amb 77 infants en direcció a la casa de colònies Pare Artigues, a Planoles (al Ripollès). Hi passaran una setmana endinsant-se en el món dels contes, unes històries que canviaran cada dia i que els monitors utilitzaran per transmetre’ls valors com l’amor, l’amistat o el treball en equip.

Aquestes activitats, a més de ser educatives, són sempre una bona solució per a les famílies que treballen.