RAMON MONTOYA, president de la Junta de Personal de l'Hospital de Bellvitge "La intención de este Govern es hacer ineficiente este sistema para decir que no funciona y justificar el traspaso del dinero público hacia la privada." TERESA FUENTES, representant de Metges de Catalunya "Bellvitge li pregunta al president Mas: com és president que ha retallat un 16 per cent el pressupost de Salut des de l'any 2010 mentre el pressupost global de la Generalitat ha disminuït només un 2,6 per cent."

Sindicats, usuaris i pacients de l’Hospital de Bellvitge han denunciat aquest dimecres que els llits tancats corresponen a dues unitats, i segons diuen, l’última s’ha tancat aquest matí quan s’han emportat per ser operat l’únic pacient que quedava a la planta i que es negava a ser traslladat. A part d’aquest malalt, n’hi ha nou més que encara es resisteixen al trasllat, cinc d’ells estan a la unitat de neurologia i quatre a la planta de cirurgia cardíaca.

Els sindicats també han explicat que la direcció té previst deixar inoperatives tres plantes durant l’estiu. De moment, diuen, ja n’hi ha dues de tancades, divendres que ve està previst de tancar-ne una altra, i el 31 de juliol deixarà de funcionar una de les tres UCI que té l’hospital. Els sindicats alerten que el nombre de llits ha anat disminuint en els últims anys perquè, segons ells, després del període d’estiu no es reobren tots els llits que s’han tancat temporalment. Des de l’any 2000 el centre ha passat de 900 llits a tenir-ne 625 aquest 2014, dels quals s’ha previst que deixin de funcionar uns 200 durant l’estiu.

Els metges asseguren que les llistes d’espera a Bellvige s’han reduït en 1.500 persones perquè el Departament de Salut els està derivant a centres privats, com el Sagrat Cor i l’Hospital General de Catalunya.