La pandèmia del coronavirus ha canviat moltes coses. També la tradicional recollida de cartes per als Reis d’Orient. Aquest Nadal, els patges i carters reials continuen recollint les missives dels més petits, però ho fan amb totes les mesures sanitàries per evitar contagis.

El lliurament de les cartes a mà s’ha substituït per una bústia i els emissaris reials van protegits amb mascareta i guants. A més, mantenen la reglamentària distància de seguretat per evitar el contacte directe amb els infants.

En un dels punts de recollida, davant de la plaça de Sants, el patge reial Wasantso ens assegura que les cartes estan arribant a Ses Majestats: “Hi ha molts nens que estan preocupats perquè han llançat la carta a la nostra bústia, però les cartes arriben perfectament i els Reis fa molts dies que treballen”.

Prop de 40 punts on portar les cartes

A Barcelona, hi ha prop d’una quarantena de punts on entregar les cartes, menys que l’any passat. La pandèmia també ha provocat l’anul·lació de la cavalcada de Reis, que és quan els infants poden estar més a prop de Ses Majestats. L’alternativa són els campaments reials, que n’hi haurà més d’una desena en diferents punts de la ciutat.