Primer cal trobar una idea. "Estic esperant a veure si el sol m'il·lumina!" Un cop la tens, s'ha de plasmar de forma més o menys elaborada en un barret. "Es un antiguo diseño de un pan de payés, bien hecho." "És un reflexe. I, si no, doncs mira, ens el posem dos a la vegada i ens fem un trasvassament de pensaments. No té més." També hi ha l'opció de remenar al traster de casa. Com en xxx que hi va trobar aquest barret de quan Kennedy va guanyar les eleccions. "Trobo que és una ocasió fantàstica per posar-se un barret que té una certa història." Però, sobretot, la passejada amb barret és una bona oportunitat per perdre la vergonya. CRISTINA DE PRADA i NINA PAWLOWSKY, organitzadores "La gent diu oh! M'encanten els barrets però em fa molta vergonya portar-los. I dic, no pot ser, hem de crear alguna cosa en què la gent s'hi atreveixi i, mica a mica, perdi la vergonya." I així va néixer aquesta passejada, ja fa 10 anys, inspirada en l'Easter Parade de Nova York. I, pel què sembla, la idea ha arrelat també a Barcelona. "Vestir amb barret, tant si vas d'esport com si vas arreglat, dóna un altre acabat." "Variar una mica i torbar-te una mica més guapa, diferent." Això, pel que fa a l'estètica. També hi ha, però, qui hi troba certa utilitat. "Perquè no se me'n vagin les idees! Que ja que no en tinc gaires, com a mínim..." També serveix, tinguis l'edat que tinguis, per convertir-te en l'autèntic rei de la festa.

La Passejada amb barret de Barcelona va néixer l’any 2005 per iniciativa de les modistes de barrets Nina Pawlowsky i Cristina de Prada, que s’encarreguen de l’organització de la desfilada. En 10 anys, el nombre de participants ha anat creixent espectacularment, fins arribar al rècord de l’any passat amb més de 1.000 persones passejant per la rambla de Catalunya amb barret al cap. Enguany, segons l’organització, s’ha arribat a les 1.500 persones.

Per participar a la passejada, val qualsevol model de barret. No cal portar un model clàssic, sinó que també es poden dur gorres, capells de còctel, turbants, bombins o grans pameles. Aquesta és una manera que han trobat molts barcelonins aquest diumenge de passar una bona estona i donar la benvinguda a la primavera.